5 işletmeden dördü, yüksek maliyetler sebebiyle Avrupa’ya açılamıyor

Avrupa pazarı küreselleşmek isteyen pek çok KOBİ’nin hayalini süslerken, yüksek maliyetler ve bürokratik süreçler, global genişlemeye mahzur olmaya devam ediyor. Yerli şirket, geliştirdiği maliyet avantajlı tahlille Türkiye’deki KOBİ’lere Hollanda’da temsilcilik açma fırsatı vererek küreselleşme süreçlerini hızlandırıyor.

İSTANBUL — Global ticaret çatışmalarının sürat kazandığı bir devirden geçerken, Türkiye’deki işletmeler için de Avrupa pazarında varlık göstermek kaçınılmaz büyüme adımlarından birine dönüştü. Türkiye’de bilhassa e-ticaret ve teknoloji üzere alanlarda başarılara imza atan teşebbüs ve KOBİ’ler, ihracat için Avrupa pazarını hedeflese de yüksek maliyetler, vize manileri, bürokratik süreçler, aktif bir küreselleşme planı yürütmeyi zorlaştırdı. Türkiye’de uzun yıllardır sanal ofis, yasal adres ve şirket kuruluşu hizmetleri sunan Olmadık Ofis, Avrupa pazarında faaliyet göstermek isteyen işletmelerin karşılaştıkları manileri ortadan kaldıran ve “Global Ofis” ismini verdiği yeni hizmet paketini duyurdu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Olmadık Ofis Kurucusu, Teşebbüsçü A. Seçkin Canan, “Global ölçekte faaliyet göstermek için, amaç pazarın yasal mevzuatına uygun farklı bir ticari yapı kurmanın kaide olduğuna dair yaygın bir yanılgı var. Bu yüzden şirketler, memleketler arası pazarlara adım atarken en başta şirket kurmak için çabalıyor. Fakat lisan mahzurları, regülasyonlar, vize zorlukları ve daha da kıymetlisi yüksek maliyetler, bu teşebbüslerin başarısız olmasına sebep oluyor. Olmadık Ofis olarak geliştirdiğimiz ‘Global Ofis’ paketi, Türkiye’de kurulu şirketler için küreselleşme seyahatini Avrupa’da temsilcilik modeliyle hızlandırıyor” dedi.

5 işletmeden dördü, yüksek maliyetler sebebiyle AB pazarına açılamıyor

450 milyona yakın tüketiciyi kapsayan Avrupa Birliği, öteki ülkeler için önceliklendirilen gaye pazarlardan biri olsa da, bilhassa küçük işletmeler Avrupa’ya açılma yolunda pek çok maniyle karşılaşıyor. Invest in Holland tarafından yapılan bir araştırma, 5 yabancı işletmeden dördünün Avrupa Birliği pazarına girmelerinin önündeki en büyük pürüz olarak, yüksek şirket kuruluşu maliyetlerini gösterdiğini ortaya koyuyor.

Uluslararası inanç kazanmak için yurt dışında şirket kurulması gerektiğine yönelik öğretinin işletmelerin küreselleşme adımlarını yavaşlattığına dikkat çeken A. Seçkin Canan, “Türkiye’de birinci sefer Olmadık Ofis çatısı altında sunulan ‘Global Ofis’ hizmeti, Türk şirketlere aylık 100 Euro maliyetle itibarlı bir Hollanda adresi, çok lisanlı işçi tarafından yanıtlanan lokal bir telefon numarası ve tarama / yönlendirme üzere posta hizmetleri sunuyor. İşletmeler, Olmadık Ofis’in Küresel Ofis paketiyle Hollanda Ticaret Odası’na kayıtlı bir şirket kurmadan da, Avrupa’da temsil edilebiliyor. Bu sayede memleketler arası müşterilerinin muhtaçlık duyduğu emniyetli irtibat noktasını sağlamış ve bunu yaparken ek maliyetlerle ve bürokratik süreçlerle uğraşmamış oluyor” diye konuştu.

Hollanda, Avrupa’yı birbirine bağlayan bir merkez

2024 yılında ihracat 2023’e nazaran %2,5 artışla 262 milyar dolarla yükseldiği ve Türkiye e-ticaret kesiminin 2030’a kadar yıllık %22,6 büyümesinin öngörüldüğünü vurgulayan A. Seçkin Canan, “Halihazırda KOBİ’ler, ülkemizin ihracatının üçte birinden fazlasını gerçekleştiriyor. Türkiye’de mal ve eser ihracatının kıymetli bir paydaşı pozisyonundaki KOBİ’lerin birçok, e-ticaret üzere global iş alanlarında Avrupa pazarlarına ulaşmak istiyor. Rotterdam Limanı, merkezi karayolları ve Schiphol Havalimanı üzere lojistik imkanlarıyla Hollanda, Avrupa’da tüm pazarları birbirine bağlayan değerli bir merkez. Hollanda’da yaşayan nüfusun %90’ından fazlası İngilizce konuşuyor. İstikrarlı iktisadı ve iş dostu siyasetleri, Hollanda’yı bu açıdan da Avrupa Birliği’ni hedefleyen yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline getiriyor. Türkiye’deki KOBİ’lere Avrupa’ya açılan bir kapı sunan Hollanda, Küresel Ofis tahliliyle çok daha erişilebilir hale geliyor. Türkiye’deki şirketler, Olmadık Ofis’in aylık 100 euro maliyetle sunduğu Küresel Ofis paketiyle bürokraside boğulmadan, banka hesaplarını zorlamadan Avrupalı bir şirket üzere iş yapabiliyor” tabirlerini kullandı.

“Türkiye’deki işletmeleri rekabet için güçlendiriyoruz”

Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin küresel pazarlarda rekabet edebilmesinin, ülke iktisadının istikrarlı büyümesi için kritik kıymette olduğunu vurgulayan Olmadık Ofis Kurucusu ve Teşebbüsçü A. Seçkin Canan, değerlendirmelerini şu tabirlerle sonlandırdı:

“Hollanda’da resmi adres, lokal bir telefon numarası ve temel hizmetleriyle Olmadık Ofis, tüm yabancı şirketlerin Avrupa’da bir muhatap, bir adres, gereksinim durumunda arayabilecekleri telefon numarası gereksinimlerine cevap veriyor. Türkiye’deki işletmeleri memleketler arası rekabette güçlendirmeyi amaçlayan ‘Global Ofis’ paketi, uygun fiyat ve pratikliği harmanlayan yaklaşımıyla ülkemizdeki KOBİ’lerin küreselleşmesi açısından bir dönüm noktası olma potansiyeli taşıyor. Global pazarlara erişmek, eser ve hizmetlerini ihraç etmek isteyen KOBİ’ler için bildirimiz açık: Avrupa pazarı göründüğü kadar uzak değil. Maliyetleri hayli hudutlu tutarak Avrupa’daki potansiyel müşterilere itimat vermek ve küreselleşme yolunda birinci sağlam adımı atmak, Küresel Ofis ile mümkün.”

İlginizi Çekebilir:Türk tasarımcı, Moskova Moda Haftası’na görkemli bir dönüş yapıyor
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

OKX TR, “Hazine Avı Kampanyası” ile kullanıcılarına keşif ve ödül dolu bir deneyim yaşatıyor
Online Seyahat Platformu Bilet Dükkanı’nda Üst Düzey Atama
Turna.com’dan Sevgililer Günü’ne Özel 10 Seyahat Rotası
Stevie Uluslararası İş Ödülleri’ne Türk şirketler damga vurdu
23. Tudem Edebiyat Ödülleri için başvurular açılıyor!

Yapay zeka, sözleşme inceleme süresini %70 azaltıyor
Giriş Grand Pasha Bet | © 2025 |

ligobet setrabet bahiscom bankobet betewin betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer