Reges Elektrik, kadın istihdamını artırmak için “Kadınlar için Enerji Okulu” kurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Reges Elektrik “Kadının Gücü, Türkiye’nin Enerjisi” mottosuyla güç bölümünde çalışan yahut bu alanda meslek planlayan bayanların bilgi ve tecrübelerini geliştirmek için harekete geçti. İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğinde “Kadınlar İçin Güç Okulu” isimli akademi kuruldu.
Ülkemizde bayanların istihdama daha faal ve güçlü bir biçimde katılması için kıymetli adımlar atılıyor. Güç kesimindeki kadın-erkek istihdam oranları ortasındaki farkın kapatılması amacıyla “Kadınlar İçin Enerji Okulu Projesi” hayata geçiriliyor. Elektrik gücü bölümünde çalışan yahut bu kesimde meslek planlayan bayanların bilgi ve tecrübelerini derinleştirerek kesime dahil olmalarını destekleyen proje Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Reges Elektrik ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliği ile yürütülüyor. Bu kapsamda, Bakanlık ile Reges Elektrik ortasında 17 Ocak’ta imzalanan İşbirliği Protokolü, güç dalında bayan istihdamının artırılmasına katkıda bulunacak. Proje çerçevesinde kurulan “Kadınlar İçin Güç Okulu” isimli akademinin ilk dersi 10 Nisan’da İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirecek.
Enerji dalında bayan istihdamı artırılacak
Uluslararası Güç Ajansı’nın güç bölümündeki kadın-erkek eşitliğine dair açıkladığı veriler, Kadınlar için Enerji Okulu Projesi’nin kıymetini ortaya koyuyor. Ajans tarafından yapılan araştırma sonuçlarına nazaran, klâsik güç dalının sadece %16′ sını bayan çalışanlar oluşturuyor. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı tarafından yapılan araştırma sonuçları ise, yenilebilir güç işgücünün sadece %32’sinin bayanlardan oluştuğunu gösteriyor. Kelam konusu uçurumu kapatmak için hayata geçirilen proje ile memleketler arası standartlarda bir kıymet zinciri oluşturularak hem kadın-erkek eşitliğinin hem de güç kesimindeki bayan temsiliyetinin artırılması hedefleniyor.
Başvurular 3 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında yapılacak
Kadınlar İçin Enerji Okulu, bayan profesyonellerin güç bölümüne ait bilgi birikimlerini teknik, akademik ve sektörel olarak geliştirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda nitelikli bayan istihdamını desteklerken, daldaki çeşitlilik ve kapsayıcılığı da teşvik ediyor. Yılda bir kere gerçekleştirilecek olan eğitimin müfredatını ise güç tedariği, liderlik, idare maharetleri, sürdürülebilirlik üzere ders mevzuları oluşturuyor.
“Kadının Gücü Türkiye’nin Enerjisi” sloganıyla hayat bulacak programa, 3 Şubat – 3 Mart tarihleri ortasında müracaat yapılacak. Lisans diploması bulunan ya da üniversitelerin dördüncü sınıf öğrencisi olan bayan adayların müracaatları kabul edilirken, 5 haftalık eğitim programının birinci ders zili 10 Nisan’da çalacak. 10 Mayıs’a kadar her hafta üçer saat işlenecek dersler, teknik, akademik ve sektörel eğitimleri kapsayacak.
Programı muvaffakiyetle tamamlayan bir kişi Reges’te istihdam edilecek
Eğitime katılanlar, sertifika almaya hak kazanmak için üç temel şartı yerine getirecek. Derslere eksiksiz olarak katılmanın yanı sıra, üçüncü hafta prestijiyle yapılacak olay çalışma tahlilinde %40 ve devir sonunda gerçekleştirilecek final imtihanında %60 başarılı olmaları gerekecek. Programı muvaffakiyetle tamamlayan bir bayan profesyonele Reges Elektrik bünyesinde istihdam imkanı sunulacak.