Allezz, sos ve çeşnileriyle aynı gün 4 uluslararası ödüle layık görüldü

Bitkisel bazlı, sağlıklı ve yenilikçi lezzetleriyle fark yaratan Allezz, milletlerarası platformda iki kıymetli muvaffakiyete imza attı. Dünyanın önde gelen besin ve içecek tadım otoritelerinden International Taste Institute tarafından 3 başka eseri için Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü. Tıpkı gün 5. Memleketler arası Elmas Ödülleri’nde de “Yılın Doğal Sağlıklı Sos ve Çeşni Lezzet Markası” seçildi.
Türk mutfağının lezzet mirasını çağdaş tekniklerle harmanlayarak dünyanın dört bir yanına taşıyan besin üreticileri, takdir toplamaya devam ediyor. Bitkisel bazlı, sağlıklı ve yenilikçi soslar ile alanında fark yaratan Allezz, memleketler arası platformda iki büyük muvaffakiyete imza attı. 2005’ten bu yana Belçika’nın Brüksel kentinde faaliyet gösteren dünyanın önde gelen besin ve içecek tadım otoritelerinden International Taste Institute (Uluslararası Lezzet Enstitüsü) tarafından 3 başka eser için Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü. Bununla da hudutlu kalmadı, tıpkı gün 5. Milletlerarası Elmas Ödülleri’nde “Yılın Doğal Sağlıklı Sos ve Çeşni Lezzet Markası” seçilerek bir öteki kıymetli muvaffakiyete daha ulaştı. Bu ödüllerle birlikte yenilikçi içeriklerinin yanı sıra, doğal, katkısız ve raf ömrü uzun eser formüllerinin pazarda yarattığı farkı tescilledi.
“Bu mükafatlar, global bir mutfak markası olma yolunda süratle ilerlememizin önünü açıyor”
Hem konut hem profesyonel şeflere yönelik büsbütün katkısız, lezzetli ve niş bir eser kümesi sunduklarını belirten Allezz Kurucu Ortağı Gökhan Altül, şu açıklamada bulundu: “Geleneksel Akdeniz, Ortadoğu, Balkan ve Levant mutfaklarından tanımlardan ilham alarak, şef tekniklerinin ve çağdaş mutfak inovasyonunun ustalıkla bir karışımından oluşan birinci sınıf sos, çeşniler ve lezzet vericilerimizi taze doğal materyallerden hazırlıyoruz. Eserlerimizi yapay katkı unsurları, koruyucular yahut rafine şeker olmadan üretiyor, yalnızca bal yahut hurma özütü ile tatlandırıyoruz. Aldığımız mükafatlar kaliteye bağlılığımızı ortaya koyarken, bize de global bir mutfak markası olma yolunda süratle ilerlemenin önünü açıyor.”
Köklü Akdeniz, Ortadoğu, Balkanlar ve Türk mutfaklarının tekniklerini yenilikçi yaklaşımlarla birleştiren Allezz’in aldığı Üstün Lezzet Mükafatı, Allezz Kırmızı Soğan Turşusu (Allezz Pickled Red Onions), Allezz Közlenmiş Acı Biber Sosu – Olağan Acı (Roasted Hot Pepper Sauce – Mild) ve Allezz Trüflü&İstiridye Mantarlı Çeşni (Truffle & Oyster Mushroom Seasoning) eserlerinin her biri için başka ayrı verildi. Eserler, bağımsız şefler ve duyusal tahlil uzmanlarından oluşan heyet tarafından tat, doku, istikrar ve genel lezzet ahengi üzere kriterlere nazaran değerlendirildi.
Yakın vakitte ABD, Katar ve Suudi Arabistanda da faaliyet gösterecek
Türkiye’nin dışında Dubai, Gürcistan, Hong Kong üzere bölgelerde faaliyet gösterirken, eserlerini yakında ABD, Katar ve Suudi Arabistan’da da satışa sunmaya hazırlanan Allezz’in Kurucu Ortağı Gökhan Altül, “Kadim lezzetlerimiz ve bereketli topraklarımızın sunduğu eşsiz mutfak mirasını çağdaş üretim anlayışıyla harmanlayan markamız, ulusal hudutları aşarak küresel bir muvaffakiyet öyküsü yazıyor. Klâsik tekniklerimizi yenilikçi yaklaşımlarla birleştirerek yarattığımız tatları, kalite ve sürdürülebilirlik prensiplerimizden ödün vermeden dünya sofralarına ulaşıyoruz. Global çapta tanınan ve tercih edilen bir lezzet elçisi haline gelmeyi hedeflerken, gücümüzü ürettiğimiz lezzetlerin benzersizliğinden alıyoruz” diyerek sos ve çeşniler hakkında ayrıtılı bilgi verdi.
Buna nazaran Allezz’in eser koleksiyonu, klâsik tanımları çağdaş mutfak gereksinimleriyle harmanlama ideolojisini yansıtıyor. Çok istikametli uygulamaları ile her yemeğe mutfak heyecanı katıyor. 2018 yılında kurulan markanın lezzetleri, katkı hususu yahut gözetici husus içermeyen taze sebzeler, meyveler ve baharatlar kullanılarak titizlikle hazırlanıyor. Glütensiz, vejetaryen yahut vegan dostu eserler, endüstriyel süreçlerle değil; profesyonel şef prosedürleri kullanılarak yapılıyor.